تاریخچه کلاه در ایران

تاریخچه کلاه در ایران

تاریخچه کلاه در ایران و قدمت آن را می‌توان از کتاب ها و داستان های تاریخی ، مخصوصا در شاهنامه فردوسی که نمادی از لباس و پوشش سلحشوران و رزمندگان بوده است فهمید. این پوشش را در دیواره های کاخ تخت جمشید و سایر بناهای تاریخی در لباس و پوشش رزم سربازها می توان مشاهده کرد.

پادشاهان و افراد عالی رتبه در دوره ساسانیان، افشاریان و قاجاریان با تغییر سبک پوشیدن لباس، تحولی در این زمینه ایجاد کردند. جالب است بدانید که در تاریخ گذشته ایران، برهنه بودن سر مردان نشانه بی ادبی و بی وقار بودن شخص بود و همچنین مردم عوام اعتقاد داشتند که برهنه بودن سر مردان باعث فقر، حواس‌پرتی و جنون می‌شود.

به همین دلیل بر سر گذاشتن کلاه جدای از اینکه نوعی عادت بود، امری اجتناب ناپذیر و لازم بود؛ تا آن جا که مردان شب ها هنگام خواب عرق چین بر سر می‌گذاشتند؛ تا اینکه بعد از ورود اسلام به ایران، مردان ایرانی به جای کلاه از عمامه استفاده کردند.

تاریخچه کلاه در ایران باستان

تاریخچه کلاه در دوره پهلوی

در دوران پهلوی نیز کلاهی منسوب به کلاه پهلوی که برگرفته از لباس های اروپاییان بود در بین مردم رواج یافت؛ بعدها کلاهی تحت عنوان کلاه شاپو در بین مردم ایران رواج یافت و تاکنون از آن استفاده می شود.

تاریخچه کلاه در دوره افشاریانتاریخچه کلاه در دوره افشاریان

در دوره افشاریان ، مردان از عرقچین استفاده می‌کردند که شال ترمه ای به دور آن پیچیده شده بود و به جای عمامه از آن استفاده می‌کردند.

تاریخچه کلاه در دوره قاجاریان

در زمان قاجار ، مردم عبا به دوش می‌انداختند و علما عمامه سفید به سر می‌گذاشتند و کاسبان عمامه هایی به رنگ زرد، شیری و شکری به سر داشتند.

به مرور زمان، عبا در دوره قاجار کمرنگ شد و مردان از کلاه و شال در پوشش خود استفاده می کردند و بعدها تنها کلاه بود که در این نوع پوشش باقی ماند و شال حذف شد.

تاریخچه کلاه در فرهنگ عشایر ایرانی

تاریخچه کلاه در فرهنگ عشایر ایرانی

قابل ذکر هست که از قدیم، کلاه در فرهنگ عشایر ایرانی عضوی جدا نشدنی از فرهنگ آن‌ها بوده است. کلاه عشایری مدل های متنوعی دارد و هر کلاه نشانه سنت محل زندگی آن ها می باشد. در بین انواع کلاه‌های عشایری، کلاه قشقایی و کلاه بختیاری که مختص ایلات و عشایر منطقه جنوب ایران می باشد شهرت زیادی در بین مردم دارند.

سخن پایانی

در این مقاله متوجه تاریخچه کلاه در ایران شدیم و فهمیدیم که کلاه از قدیم تا به الان عضوی جدا نشدنی از پوشش ایرانی ها بوده است و همواره در مدل‌ها و  طرح‌های مختلف در حال عرضه به مردم عزیز کشورمان است. اگر شما هم اطلاعاتی درباره ی این موضوع دارید ، ممنون میشیم تا نظر خودتون رو در زیر این مطلب درج کنید تا هم ما و هم دوستان از اون استفاده کنیم.

کلاه کتان کجراه مشکی ساده (KLT-T1206)
کلاه کتان کجراه مشکی ساده (KLT-T3357)

از ۸۰,۰۰۰ تومان

کلاه و شال گردن روسی زنانه عمده (KLT-O209)
کلاه و شال گردن روسی زنانه عمده (KLT-O209)

از ۹۶,۰۰۰ تومان

کلاه بچگانه کتان چهارخانه - عمده (KLT-2934)
کلاه بچگانه کتان چهارخانه – عمده (KLT-2934)

Original price was: ۹۵,۰۰۰ تومان.Current price is: ۹۰,۰۰۰ تومان.

کلاه کتان مشکی نایک اعلا - عمده (KLT-2865)
کلاه کتان مشکی نایک اعلا – عمده (KLT-2865)

Original price was: ۸۶,۰۰۰ تومان.Current price is: ۸۵,۰۰۰ تومان.

کلاه نقاب دار کتان اصلی – عمده (KLT-2619)

Original price was: ۸۶,۰۰۰ تومان.Current price is: ۸۱,۰۰۰ تومان.

کلاه نقابدار کتان اعلا - عمده (KLT-2787)
کلاه نقابدار کتان اعلا – عمده (KLT-2779)

Original price was: ۸۶,۰۰۰ تومان.Current price is: ۸۱,۰۰۰ تومان.